KEIZER KAREL SAUS
DE VOET VAN KEIZER KAREL
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje,
snij ze in plakjes of in kwartjes.
Smelt boter in de braadpan waarin de steaks werden
gekleurd (deze kan je warm houden in de oven).
Doe er de stukjes paddenstoelen bij en bak ze op een
zacht vuurtje tot ze een lichtbruine kleur krijgen.
Schud de paddenstoelen regelmatig op.
Pel een sjalot en snipper deze in fijne stukjes.
Pel een teentje look en plet het tot pulp.
Voeg de sjalot en de look bij de paddenstoelen en kruid met peper en zout.
Laat het mengsel even opbakken en flambeer het geheel met een goede scheut cognac.
Opgelet laat de vlam niet in de pan slaan onder de dampkamp en hou kinderen uit de buurt (lacht).
Laat de saus even pruttelen op een zacht vuurtje.
Schenk culinaire room in de saus en laat ze enkele minuten inkoken.
Bak ondertussen de gezouten spekblokjes en voeg deze bij de saus (opgelet niet al het braadvet mee in de saus gieten).
Proef en kruid de saus indien nodig bij met peper uit de molen en zout.
Smakelijk!