lekker lokaal

VOEDSELTEAMS TERNAT GROOTSTE IN DE REGIO

Voedselteams is bijna vijf

De Voedselteams, het wordt stilaan een begrip in Ternat. Een beweging met een nobel doel die nog meer aandacht verdient dan dat ze nu krijgt. Marina Rommelaere was er kort na de aanvang in 2016 bij. Voedselteams Ternat is intussen één van de grootste in de regio. 

Wat betekent Voedselteams eigenlijk? 

Voedselteams is een beweging van actieve landbouwproducenten en gebruikers die met elkaar samenwerken. Ze ijveren voor de bevordering van een kleinschalige, duurzame land- en tuinbouw en voor het uitbouwen van lokale economie. De organisatie staat voor de belangen van consument én producent: een duurzame voeding en een duurzaam, levensvatbaar bedrijf. Ze willen toch vooral een voortrekkersrol vervullen op het vlak van de korte keten en deze toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een breed publiek. 

Of ook makkelijk online (bij de lokale leverancier) bestellen op www.voedselteams.be en nog makkelijker in één beweging af te halen op vrijdagavond. Dit team speelt dus in de geweldig fijne, lokale en duurzame reeks.

Hoe ben je bij Voedselteams beland?

Marina: “Na een bijzondere interessante uiteenzetting in cc De Ploter heb ik me meteen aangesloten bij het mooie project. Als ik me niet vergis was het een idee van Frank De Block en Carolien Roeges toentertijd. In een mum van tijd was het team van Ternat ook één van de grootste in de regio. Daar mogen we best fier op zijn. Sindsdien is er wel hier en daar wat veranderd maar de basis is nog steeds dezelfde: lekker lokaal. Vandaag zijn het rare tijden, voorlopig zitten we op een andere locatie en merken we een kleine terugval. Vandaar deze oproep, surf zeker eens naar de website, je vindt er geweldige lokale – we kunnen het niet genoeg benadrukken – producten. 

Volgend jaar bestaan we vijf jaar en Voedselteams zelf (het grotere initiatief) zelfs 25 jaar. Hopelijk kunnen we dat samen vieren!

Wil je meer weten of ook je bestelling doorgeven, niet één, maar dus twee adressen. Om te bestellen surf je naar www.voedselteams.be. 0m op vrijdag af te halen moet je voorlopig bij Typisch’ zijn. (Sterrenlaan 2A, 1740 Ternat – aan de overkant van de Okay). Afhalen kan iedere vrijdag tussen 17u30 en 19u30 (behalve tijdens de kerstvakantie).