Leveren met scooters meteen een succes

FRITUUR LOEMEK BLIJFT VERNIEUWEN

“WE DOENG VOESJ”

Frituur Loemek is al 15 jaar lang een begrip In Lombeek en omstreken. En ook vandaag nog steeds zeer innovatief trouwens, Ronny en Moira durven al eens iets nieuw te lanceren.

Het idee van leveren van bestellingen bestaat al heel lang, jullie hebben even gewacht maar pakken het nu wel heel origineel aan? 

“Blij dat je het zegt! Een bewuste keuze, en daar zijn ook heel wat redenen voor. Maar allereerst even duiden: we hebben wat langer gewacht met leveren omdat we ons vroeger altijd afvroegen: ‘hoe kunnen we dat er in godsnaam nog bij nemen?’. Zelfs in de eerste golf van deze crisis was de toeloop in de frituur vrijwel stabiel gebleven. Het is pas tijdens de zomer, na de eerste golf dat we merkten dat mensen toch iets minder snel de weg vonden naar de frituur. Vandaag, tijdens deze tweede golf, is het heel duidelijk dat veel mensen echt wat minder buiten komen. En ook dat is relatief, vorig weekend stonden ze toch ook weer tot op de hoek aan te schuiven”.

ONZE 15DE VERJAARDAG GAAN WE NIET ZOMAAR LATEN PASSEREN. 

Maar jullie leveren nu dus ook, en dat op een hippe en trendy manier? 

“Inderdaad, op twee wielen (lacht). En volledig elektrisch. Dat is goed voor het milieu uiteraard, maar ook quasi geluidloos. Een traditioneel brommertje durft al eens wat lawaai maken, ik spreek uit ervaring (lacht). Zo maak je ook niemand wakker wanneer je laat op de avond levert en bovendien hou je het hier voor de deur ook rustig bij het ophalen van de frietjes. 

De brommertjes kan je ook makkelijk wegzetten, dat scheelt ook alweer wat parkeerplaatsen hier op het plein. We hebben dus een weloverwogen keuze gemaakt en echt de kaart van deze aangepaste elektrische scooters getrokken die op de koop toe ook extra versterkt zijn om te kunnen leveren. 

Dan hebben jullie nu ook wel wat chauffeurs in dienst? 

“Het is dé ideale job voor studenten. Twee van onze drie scooters rijden slechts 25 en daar heb je zelfs geen rijbewijs voor nodig. Maar we zijn wat strenger, onze chauffeurs zijn allemaal 18 en hebben een rijbewijs. We zoeken er in de toekomst misschien wel nog enkele; jongeren met een rijbewijs zijn dus welkom”. 

We zien ook wat nieuwigheden in het aanbod? 

“Absoluut, we zitten niet stil. We verwelkomen de ‘Froppings’. De klassieker ‘Julien’ staat nu bijvoorbeeld op onze kaart: Frietjes, stoofvleessaus, mayonaise, een viandelle in stukjes en Bicky-ajuintjes. Maar bovenal blijven we aandacht besteden aan onze verse klassiekers, die we nog steeds elke keer opnieuw met de grootste zorg zelf klaarmaken en waarvoor we de ingrediënten heel specifiek uitkiezen”. 

Volgend jaar blazen jullie 15 kaarsjes uit! 

“Jazeker, de tijd gaat snel. En de tijden veranderen dus ook. Momenteel hebben we veel aandacht voor onze leveringen, onze nieuwe kassa en het volledige systeem (software) waar alles nu op draait. We beginnen stilaan onze draai zeer goed te vinden. Dat wil zeggen dat er binnenkort wel tijd komt om eens aan wat feestelijkheden te gaan denken. Want, als het kan uiteraard, onze 15de verjaardag gaan we niet zomaar laten passeren”. 

19 OP 20. DAT IS DEZELFDE SCORE ALS PETER GOOSSENS. MAAR WE ZIJN WEL EEN HEEL STUK GOEDKOPER (LACHT). 

En dan met de volle goesting naar de volgende 15? 

“Wie weet! We hebben er nog altijd veel zin in. Onlangs vertelde een klant ons dat we op de website van Flair bij de beste 10 frituren van Vlaanderen stonden. Dat wisten we zelfs niet, daar sta je dan wel mooi, naast het Frietatelier van Sergio. (Lacht). Op ‘Friet from desire’ (beetje de Gault Milliau van de frituren) kregen we ook onlangs een 19 op 20. Dat is dezelfde score als Peter Goossens (lacht). Maar we zijn wel een heel stuk goedkoper. Allemaal leuke dingen om mee te maken en een fijne bevestiging van ons werk. ‘We doeng voesj’! 

Bestellen op: 

WWW.FRITUURLOEMEK.BE